Ankara'da bugün iftar ve sahur saati 19 Haziran 2017 Pazartesi

Ankara'da oruç tutanlar iftar ve sahur saatlerini merak ediyor. Ankara'da bugün 19 Haziran 2017 Pazartesi günü iftar ve sahur saatleri kaçta?Ankara'da 18 Haziran 2017 Pazar günü iftar ve sahur saat kaçta, İmsak vakti ne zaman gibi soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

19 Haziran 2017 Pazartesi 09:26
Ankara'da bugün iftar ve sahur saati 19 Haziran 2017 Pazartesi

Bugün Ankaralılar için iftar saati 20:28. Oruç tutan Ankaralılar saat 20:28'de iftar sofralarında buluşacaklar. Ankara'da imsak vakti ise 03:16. Sahura kalkan Ankaralıların bu saate kadar yemeklerini tamamlamış olmaları gerekiyor. 
 
RAMAZAN VE ORUÇ TUTMANIN ÖNEMİ

Kur’an-ı kerim, Ramazanda indi. Kadir gecesi, bu aydadır. Ramazan-ı şerifte, iftarı erken yapmak, sahuru geç yapmak sünnettir. Resulullah bu iki sünneti yapmaya çok önem verirdi.

İftarda acele etmek ve sahuru geciktirmek, belki insanın aczini, yiyip içmeye ve dolayısıyla her şeye muhtaç olduğunu göstermektedir. İbadet etmek de zaten bu demektir.
Rabbimizin emri olan oruçta pek çok güzellikler ve sıhhate dair ince noktalar da saklıdır. Ama biz orucumuzu bu nimetler için değil, Rabbimizin emri olduğu için tutarız.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.