İklim Değişikliği Programı

Ankara Kent Konseyi (AKK) Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen “İklim Değişikliği” programına katıldı.

23 Mart 2022 Çarşamba 11:03
İklim Değişikliği Programı

Ankara Kent Konseyi (AKK) Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Araştırma Topluluğu tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) 100. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen “İklim Değişikliği” programına katıldı. 30-31 Mart 2022 tarihinde ATO Congresium’da düzenlenecek EKO İklim Zirvesi’nin önemi hakkında bilgi veren Yılmaz, Başkentli tüm gençleri zirveye katılmaya davet etti.

 Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Kurtoğlu, AFAD İl Müdürü Soner Tüter, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Yener, Tarımsal Çevre ve Doğal Kaynakları Koruma Daire Başkanı Dr. Ali Kılıç, İklim ve Zirai Meteoroloji Daire Başkanı Hikmet Eroğlu, TİGEM Tarımsal Yapılar ve Sulama Şefi Aynur Sümen ile Devlet Su İşleri uzmanlarının katıldığı programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.Son yıllarda bir sosyal sorun hâline gelen iklim değişikliği konusunda üniversite öğrencilerini bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Araştırma Topluluğu (ÇEKAT) tarafından 22 Mart Dünya Su Günü’nde düzenlenen programda “İklim Değişikliği” ve alınması gereken önlemler ele alındı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Kurtoğlu, çevre duyarlılığı ve kuraklıkla mücadele konularında projeler ürettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Dünya için son derece önemli olan bir meselede dünya için önemli kabul edilebilecek bir günde öğrencilerimizin arkadaşlarıyla bunu paylaşarak farkındalık yaratması çok önemli. Son yıllarda dünyada ve ülkemizde yağmur suyu hasadı var ve bu konu çok önemli. Bugünlerde yağan yağmurların boşa akmasına müsaade etmemek gerekiyor. İçinde bulunduğumuz kampüste yağmur sularının birikmesi için çalışma başlamış durumda ve büyük oranda su tasarrufu sağlayacak.”

Son Güncelleme: 23.03.2022 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.