Turgut Altınok Aday Olacak Mı? Adaylığı Keçiören mi, Büyükşehir mi?

Eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ankaradanhaber.com’a önemli açıklamalarda bulundu. Aday olacak mı? Melih Gökçek Hakkında Neler Söyledi? İşte Haberimizin detayları….

05 Nisan 2018 Perşembe 17:03
Turgut Altınok Aday Olacak Mı? Adaylığı Keçiören mi, Büyükşehir mi?

Ankaradanhaber olarak başkent kulislerinde konuşulanları siz değerli okuyucularımıza aktarmaya devam ediyoruz. Eski  Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok Genel Yayın Yönetmeni Olcay Eşgi’nin sorularını yanıtladı.

Sayın Altınok, park ve bahçelerde kaçak su kullanımıyla ilgili 9 yıldır yargılandığınız davadan beraat ettiniz. Neler söyleyeceksiniz?

“Hizmet etmenin yargılanması oldu. Verilen karar hukuki karar değildi bu kararı veren hakim emekli oldu. İşin içinde işler vardı. Bu cezayı bize verdiler. Ama sonunda adalet yerini buldu. Bu park ve bahçelerin sulanmasıdır benim şahsıma ait bir yer değildir. Böyle bir dava olamaz. Hem hukuk hem de adalet doğruyu buldu, tecelli etti.

Kızılırmak suyu içme suyu olacak kadar sağlıklı mıydı?

Kızılırmak suyunu getirmek bir felakettir. Ankara Büyükşehir’in biyolojik arıtması vardır kimyasal arıtması yoktur. Kimyasal arıtma olmadan bu su vatandaşa vermek cinayettir. Arsenik kanserdir. Sebze bile sulanmaz.

Melih Gökçek’in hayalim dediği Ankapark Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

“Ne amaçla yapıldı, maksat neydi? Ortada harcanan para var. Söylenen rakamlar 2 milyar TL civarında diyorlar. Eğer 2 milyon harcandıysa bunun gibi 10tane yer yapılır. Orada yeşil alan var oralar değerlendirilebilirdi.  Orada ağaçlar kesilmemeli. Çünkü bir ağaç 30 yılda yetişiyor ve ağaçlarda canlı varlıktır. Bir insanın kesilmesine nasıl müsaade etmezseniz bir ağacın da kesilmesine müsaade etmemeliyiz.

Önümüzdeki seçimlerde aday olacak mısınız?

Biz 9 yıldır kamuoyunda yokuz ama buna rağmen gönüllere yazılma diye bir şey var. Anketlere göre Ankara, Altınok’u istiyor. Ama şartlar ne gösterir zaman ne gösterir rabbim ne gösterir görmek lazım.

Adaylık söz konusu olursa Keçiören için mi Büyükşehir için mi olacak?

Ankara’yı  dünya başkenti yaparız. Kısmet olursa Ankara 90 yılda aldığı hizmetten fazlasını 5 yılda alır. Kaynaklar belediyenin bütçesine girer. Ben spor kulübü kuracağım belediye başkan’ının   çocukları bunun başına gelecek böyle bir şey olur mu?

Ankara’nın yıllardır harfiyat geliri vardı bu nereye gitti?  İmar planları var bu planlarda milyarlarca rant var. Bu milyarlarca rant kimlerin cebine gitti. Belediye başkanı oluyorsun sonra bir televizyon alıyorsun kolay mı televizyon kurmak. İmar rantı en az 6 milyar TL ‘dir. 

Bu paralar bizimle beraber bütçeye gidecek artık. Ankara çok şey kazanır

Rüşvet alan da veren de bizden değildir.

Herhangi  bir partiyle görüşüyor musunuz?

Parti telaffuz etmem doğru olmaz şuan erken.

Keçiören’de projeler konusunda sorunlar yaşadınız mı?

Biz uzun süre muhalefette (Melih Gökçek) belediye başkanlığı yaptık. Büyükşehir hep engel olmuştur birçok projemize. Bakıyor yıldızı parlayan, üreten bir Altınok var. Büyükşehir’in 100 de biri bütçeyle eserler yaptık. Altınok  rakip olur düşüncesiyle ne varsa elinde engelledi. Ama bizde hiçbir zaman ranta yönelik bir şey olmadı.  

Cumhuriyet Kulesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kulenin bu kadar bekletilmesi talihsizliktir. Bizim hesaplarımıza göre ayda 1 milyon kira geliri vardı. O kule bugün ihaleye çıksa 100 Milyon TL’den aşağı yapamazsınız. Oraya özel demir özel beton kullanıldı. Keçiören’de  Estergon kalesinde günlük 10 bin, hafta sonu 25 bin kişi geliyordu. Turizm rehberleri Keçiören’i gezilecek yerler arasına almıştı. Kule Ankara için ve Türkiye ve Keçiören için bir eserdir.

Anahtar Kelimeler:
Turgut Altınok
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.